kiedyś w Gliwicach miałem taką akcję. Gościu w Golfie I strasznie chciał się w pyskówki wdawać i aerobik ćwiczyć przez boczną szybę :roll: Kolega coś tam odpowiedział i się zaczęło... A, że się spieszyliśmy to mówię "olej gościa idziemy". I to dopiero był powód wk.. jegomościa jak zobaczył, że go olewamy. Jechał za nami chyba ze 100m i darł ryja przez okno, a my opłotkami i tylko było widać jak krąży bo nie potrafi znaleźć dojazdu do nas :twisted: Od tego czasu na chamstwo uśmiecham się i pozdrawiam, i patrzę jak szyja puchnie u gościa :twisted:
Trzeszczące plastiki
Zwiń
X
-
Trzeszczące plastiki
Witam .
Odebrałem moją O3 1,4 TSI w sierpniu tego roku.
Od pewnego czasu na nierównościach słychac jakieś dziwne dzwięki dochodzące jakby z drzwi pasażera ( trzeszczenie , wibracje)
Przyznam , że jest to dośc denerwujące.
Czy ktoś miał z czymś takim do czynienia i jak myślicie czy można z tym jechac do serwisu?
[ Dodano: Czw 21 Lis, 13 19:13 ]
Mariusz
-
-
Zamieszczone przez marmusdochodzące jakby z drzwi pasażera
Do serwisu jedź jak najbardziej, od tego masz gwarancję a oni od tego są żeby czasem coś poprawić (nie psując innych rzeczy).O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz
-
-
Ja mam to samo, podejrzewałem i z resztą cały czas podejrzewam, że coś się dzieje ze schowkiem pasażera. Samochód do serwisu odstawiałem już z tym problemem 4 razy, za pierwszym razem rozebrali i złożyli schowek, za drugim razem przesmarowali uszczelki w drzwiach, za trzecim razem znaleźli przyczynę, podobno jakaś maskownica od nawiewu w przestrzeni przy nogach pasażera się poluzowała i po tej interwencji faktycznie przez około 2 tygodnie wszystko było ok. Ostatnio jednak znowu problem się pojawił, odstawiłem auto po raz czwarty, tym razem stwierdzili, że trzeszczy zapach samochodowy umieszczony w nawiewie po prawej stronie, przy szybie pasażera :evil:
Przyznam szczerze, że jeżdżę tak (bez tego zapachu) od poniedziałku (03/03) i jest lepiej, aczkolwiek, dzisiaj trzeszczenie wydaje się, że znowu powróciło :shock:
Korzystając z okazji, jak u Was wygląda sprawa "maskownicy" / "klaksonu" od poduszki powietrznej kierowcy? U mnie, jest ona na tyle nie do końca odpowiednio zamocowana, że potrafi przesunąć się podczas kręcenia kierownicą z takim nieprzyjemnym uczuciem przeskoku, jest to delikatne, ale odczuwalne. Przy postoju, przy centralnie ustawionej kierownicy, maskownicę można przesuwać lewo lub prawo. Podobno w każdej O3 tak jest - tak mnie zapewnili w serwisie, teraz konsultują to jeszcze ze Skodą.
Komentarz
-
-
U mnie nic się nie przesuwa na kierownicy, ale też za klakson nie szarpałem żeby to sprawdzić. Możliwe, że serwis mówi to, ot tak żeby coś powiedzieć. Poproś o to na piśmie.
Dokonałem inspekcji. I faktycznie trochę się rusza (trzeba się do tego przyłożyć najlepiej obydwoma rękami, bardziej w pionie niż poziomie), ale: raz - klakson jest na środku, więc jakiś skok tego dekla musi być, dwa - tam jest "jasiek" i przy odpaleniu dekiel musi odpaść więc nie może być wpasowany na sztywno. Tak sobie przynajmniej to tłumaczę. Mnie to nie przeszkadza.O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez skalerDziś pisałem do Centrali Skody czy mają jakąś konkretną wiedzę na temat tych trzasków z okolicy drzwi. U mnie przy jeździe po nierównościach wydają taki dźwięk jakby były niedomknięte. Zobaczymy co odpiszą.
A co do maskownicy to trzymie się na swoim miejscu bez żadnych przesunięć.
Komentarz
-
-
Też słyszę trzeszczenie w okolicach drzwi pasażera jak jadę wolno po nierównościach, ostatnio delikatnie uchyliłem szybę w drzwiach pasażera dosłownie milimetr i trzeszczenie ustało. Pozostało tylko kupić silikon w sprayu i psiknąć tam gdzie wchodzi szyba na górze w uszczelkę.
Spróbujcie w momencie gdy słyszycie trzeszczenie lekko uchylić szybę pasażera.
Komentarz
-
-
są takie przypadki , fakt , szyba się opuszcza , trzeba delikatnie ją w dół tylko że przy elektrycznych jest ciężko tak wsiąść z 0.5mm...
ostatnio tak w polo miałem.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
W końcu znalazłem u siebie przyczynę tego denerwującego trzeszczenia. Okazało się, że to nie drzwi ani nic w ich okolicy. Przyczyną tych odgłosów były okulary przeciwsłoneczne umieszczone w schowku na podsufitce. Mimo gumowej kładki w nim umieszczonej okulary lekko się przemieszczają i same rezonują od drgań na nierównościach.
Od stąd cała przyczyna "trzeszczących" plastików w mojej Octavi
Komentarz
-
Komentarz